Вијести

У ОКВИРУ ЕВРОПСКОГ ДАНА ПРАВДЕ ГРУПА СТУДЕНАТА ИЗ ЗЕНИЦЕ БОРАВИЛА У ЈЕДНОДНЕВНОЈ ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

25.10.2023. 14:04

У склопу обиљежавања Европског дана правде, који се широм Европе обиљежава 25. октобра, група од 25 студената Правног факултета Универзитета у Зеници боравила је у посјети Тужилаштву Босне и Херцеговине. 

 

  У ОКВИРУ ЕВРОПСКОГ ДАНА ПРАВДЕ ГРУПА СТУДЕНАТА ИЗ ЗЕНИЦЕ БОРАВИЛА У ЈЕДНОДНЕВНОЈ ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Студенти су током посјете обишли капацитете Тужилаштва Босне и Херцеговине како би из прве руке видјели простор у којем раде и бораве тужиоци, истражиоци и стручни сарадници који раде у Тужилаштву БиХ.

 

У оквиру програма посјете са студентима се састао и разговарао тим запосленика Тужилаштва БиХ, укључујући тужиоца, истражиоца, стручног сарадника, службеницу за подршку свједоцима и представнике Одјела за односе с јавношћу који су приликом посјете студентима представили како изгледа један радни дан у Тужилаштву Босне и Херцеговине, које су редовне радне активност тужилаца и запосленика, као и остале активности које се проводе у раду ове правосудне институције.

 

Као гости, са студентима су разговарале и запосленице Међународне организације за миграције (IOM) и Граничне полиције БиХ које су говориле о раду и активностима у којима остварују сарадњу са Тужилаштвом БиХ.

 

Студенти су током посјете могли постављати питања о свим активностима које их занимају из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ и агенција за провођење закона. 

 

У оквиру Комуникацијске стратегије Тужилаштво Босне и Херцеговине реализује више активности које су усмјерене на отвореност према јавности, грађанима, као и професионалној и академској заједници.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba