Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ГОДИНА И 6 МЈЕСЕЦИ ЗАТВОРА ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЧАНИЦА ВАЛУТЕ ЕВРО, УСД И КМ

29.09.2023. 12:14

Оптужени Чукић Дарио, зв. “Чука”, из Градачца, рођен 1994. године у Тузли, држављанин БиХ, у присуству адвоката у потпуности је признао кривицу за оптужницу за кривично дјело кривотворења новца.

 

ОПТУЖЕНИ ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ГОДИНА И 6 МЈЕСЕЦИ ЗАТВОРА ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЧАНИЦА ВАЛУТЕ ЕВРО, УСД И КМ

У складу са споразумним признањем, за оптуженог је предложена казна затвора од једне и по године, као и одузимање више десетина фалсификованих новчаница валуте Евро, УСД и КМ, у различитим апоенима.

 

Наведени оптужени терети се да је, након што је дошао у посјед фалсификованих новчаница, покушао извршити њихов пласман у платни промет БиХ на подручју Тузланског кантона, у чему није успио јер је откривен од стране полицијских службеника, а фалсификовани новац одузет.

 

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог, као и обимности кривичног дјела за које се терети.


Споразумним признањем оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

 

Уколико Суд БиХ прихвати споразум, предмет ће бити у потпуности окончан.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba