Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIVOTVORENJE NOVCA PRIZNAO KRIVNJU; GODINA I 6 MJESECI ZATVORA ZA KRIVOTVORENJE NOVČANICA VALUTE EURO, USD I KM

29.09.2023. 12:14

Optuženi Čukić Dario, zv. “Čuka”, iz Gradačca, rođen 1994. godine u Tuzli, državljanin BiH, u nazočnosti odvjetnika u cijelosti je priznao krivnju za optužnicu za kazneno djelo krivotvorenja novca.

 

 OPTUŽENI ZA KRIVOTVORENJE NOVCA PRIZNAO KRIVNJU; GODINA I 6 MJESECI ZATVORA ZA KRIVOTVORENJE NOVČANICA VALUTE EURO, USD I KM

Sukladno sporazumnom priznanju, za optuženog je predložena kazna zatvora od jedne i pol godine, kao i oduzimanje više desetina krivotvorenih novčanica valute Euro, USD i KM, u različitim apoenima.

 

Navedeni optuženi tereti se da je, nakon što je došao u posjed krivotvorenih novčanica, pokušao izvršiti njihov plasman u platni promet BiH na području Tuzlanskog kantona, u čemu nije uspio jer je otkriven od strane policijskih djelatnika, a krivotvoreni novac oduzet.

 

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog, kao i opsežnosti kaznenog djela za koje se tereti.


Sporazumnim priznanjem optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

 

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum, predmet će biti u cijelosti okončan.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba