Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

29.09.2023. 11:25

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva BiH uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

-     Taimur Hassana, rođen 2003. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana.

 

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je dana 26.9. ove godine, sa njemu poznatim osobama, sudjelovao u krijumčarenju dvije grupe od ukupno 20 ilegalnih migranata, osoba sa područja Afganistana koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, a koji su čamcem preko rijeke Drine, sa područja R Srbije, nezakonito i izvan graničnog prelaza prevezeni na teritoriju Bosne i Hercegovine.

 

U izvršenju krivičnog djela osumnjičeni je otkriven u akciji Granične policije BiH koja je u noćnim satima, na lokalitetu Meterize kod Zvornika, uočila krijumčare i migrante, među kojima je bila i jedna maloljetna osoba, te su nakon drugog transporta migranata pripadnici Granične policije lišili slobode osumnjičenog, a za njegovim saučesnikom se još uvijek traga.

 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosudnim organima.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba