Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ПЕТОРО ОСУМЊИЧЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “OVERDOSE 2”

21.09.2023. 12:35

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за пет осумњичених лица која су лишена слободе у наставку полицијске акције кодног назива “Overdose 2”.

 

 ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ПЕТОРО ОСУМЊИЧЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “OVERDOSE 2”

Приједлог за одређивање мјере притвора предложен је за осумњичене:

  1. НОНУ СЕЈДИЋА, званог „Ноно“, рођеног 1995. године у Сарајеву, држављанина БиХ,
  2. ЏЕНАНА БУКВУ, рођеног 1990. године у Сарајеву, држављанина БиХ,
  3. КЕНАНА БУКВУ, рођеног 1994. године у Сарајеву, држављанина БиХ,
  4. АЗРУ СУЉАГИЋ, рођену 1992. године у Сарајеву, држављанку БиХ и
  5. ЕЛВЕДИНА ХАШИМОВИЋА, званог „Бебе“, рођеног 1996. године у Њемачкој, држављанина БиХ.

 

 

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са припадницима МУП-а РС, на подручју Сарајева и Рудог су лишили слободе и извршили претресе пет осумњичених лица. Приликом извршеног претреса осумњичених пронађено је и одузето: одређене количине опојних дрога “хероин” и “кокаин”, те оружје, муниција, новац и машина за рударење криптовалута. Такође су привремено одузета три путничка моторна возила.

Ради се о предмету у којем се користе докази добијени из SKY и Аном апликација, а осумњичени су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили кријумчарење, скривање, транспорт као и пласман на илегално нарко-тржиште већих количина опојних дрога “кокаин”, “хероин” и “марихуана”, као и наркотичких смјеса, те неовлаштен промет оружја и војне опреме.

Они се сумњиче да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Мјера притвора у трајању од 30 дана предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц), односно због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba