Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ У ОТУЂЕЊУ МОТОРНИХ ВОЗИЛА, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА КРИВИЦЕ, ОСУЂЕНИ НА КАЗНУ ЗАТВОРА И НОВЧАНУ КАЗНУ

06.07.2023. 13:44

Оптужени Огњен Мухаремовић (1985) и Слободан Самарџија (1988) споразумно су признали кривицу, након чега су у Суду БиХ осуђени на главну казну, казну затвора у трајању од по 1 годину, као и споредну, новчану казна у износу од по 7.000 КМ.

 
ОПТУЖЕНИ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ У ОТУЂЕЊУ МОТОРНИХ ВОЗИЛА, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА КРИВИЦЕ, ОСУЂЕНИ НА КАЗНУ ЗАТВОРА И НОВЧАНУ КАЗНУ

Оглашени су кривим -  оптужени Огњен Мухаремовић за кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелима тешка крађа и прање новца, а оптужени Слободан Самарџија за кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелима прање новца и кријумчарење.

 

Оптужени су признали кривицу за учествовање у отуђењу моторних возила, највећим дијелом у изнуди новца за њихов повратак и осталим незаконитим радњама, а предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптужених.

 

Потписивањем споразумног признања оптужени су се одрекли права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 

Након прихватања споразума, предмет против наведених оптужених је правоснажно окончан без даљег провођења судског поступка.

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba