Vijesti

TUŽITELJI EUROJUST-a, U OKVIRU POSJETE BOSNI I HERCEGOVINI, POSJETILI TUŽITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

06.07.2023. 10:47

U okviru dvodnevne posjete institucijama BiH, skupina od oko 20 tužitelja, među kojima  predstavnici EUROJUST-a, kao i tužitelji za vezu i kontakt–točke sa EUROJUST-om iz zemalja regiona, posjetili su Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

 
TUŽITELJI EUROJUST-a, U OKVIRU POSJETE BOSNI I HERCEGOVINI, POSJETILI TUŽITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

Glavni tužitelj Milanko Kajganić, tužiteljica koja je kontakt-točka za suradnju sa EUROJUST-om Sanja Ljuboje-Romić, tužitelj Ahmed Mešić iz Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kao i drugi tužitelji i uposlenici, razgovarali su sa posjetiteljima o svim bitnim aspektima iz djelokruga rada i nadležnosti Tužiteljstva BiH, sa akcentom na međunarodnu suradnju i borbu protiv organiziranog kriminala.

 

Predstavnici Tužiteljstva BiH predstavili su tehničke i ljudske kapacitete Tužiteljstva BiH u kojem radi 56 tužitelja, odnosno ukupno oko 250 uposlenika.

 

Kolegama angažiranim u okviru EUROJUST-a (Agencija EU za suradnju u oblasti krivičnog pravosuđa), tijekom posjete prezentirani su zgrada i kapaciteti u kojima je smješteno Tužiteljstvo BiH, te su upoznati sa svim bitnim detaljima koji su važni za učinkovit rad tužiteljske institucije, kao i međunarodnu suradnju i sudjelovanje u regionalnim i međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala, uključujući i rad na predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija u kojima je aspekt međunarodne suradnje izuzetno bitan i izražen.

 

Također, kolege iz EUROJUST-a upoznale su dužnosnike Tužiteljstva BiH o mogućim alatima komunikacije i suradnje u okviru ove agencije EU kojima se jača suradnja institucija kaznenog pravosuđa.

 

U okviru skupine tužitelja koji su posjetili Tužiteljstvo BiH bile su kolege iz Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, kao i dužnosnici EUROJUST-a iz zemalja EU.

 

Tužiteljstvo BiH ima dobru komunikaciju i suradnju sa partnerskim institucijama u okviru EUROJUST-a i sudjeluje u više zajedničkih operacija sa više država u zemljama regiona i Europske unije.

 

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba