Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ У ОКВИРУ SKY ПРЕДМЕТА ИЗ ЊЕМАЧКЕ ИЗРУЧЕН ТУЖИЛАШТВУ БиХ

09.06.2023. 14:32

Полицијски службеници Судске полиције БиХ, у координацији са поступајућим тужиоцем, на аеродрому Сарајево преузели су осумњиченог Тодоровић Миливоја (1975), рођеног у Бијељини, којег су правосудне и полицијске институције СР Њемачке изручиле правосуђу Босне и Херцеговине.

 
ОСУМЊИЧЕНИ У ОКВИРУ SKY ПРЕДМЕТА ИЗ ЊЕМАЧКЕ ИЗРУЧЕН ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Осумњичени је под истрагом у оквиру предмета са доказима из Sky и Аном апликација, а након међународне потраге, на основу потјернице у мјесецу новембру прошле године лишен је слободе у Франкфурту.

 

Према прикупљеним доказима овај осумњичени је корисник крипте Sky апликације, а боравио је у више земаља Европе, као и на подручју Јужне Америке. Он се сумњичи да је припадник организоване криминалне групе, у оквиру које је био задужен за припрему и набавку опојне дроге “кокаин”, која је са подручја Јужне Америке транспортована на подручје европских земаља, те након тога кријумчарена према земљама Западног Балкана.

 

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ покренуће активности за одређивање мјере притвора за осумњиченог.

 

Тужилаштво БиХ се захваљује на сарадњи полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, Судске полиције БиХ, као и партнерским институцијама Њемачке на помоћи и сарадњи у реализованим активностима.

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba