Вијести

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

08.06.2023. 16:16

Изношење било каквих неоснованих и произвољних оптужби према тужиоцима није у складу са судијском етиком те судија Перић, уколико има сазнања о било каквим незаконитим поступањима тужилаца, иста може пријавити Канцеларији дисциплинског тужиоца.

 

 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Такође сматрамо непримјереним иступање судије које се реферише на још увијек актуелне предмете који нису правоснажно окончани.

 

Одбацујемо било какве неосноване оптужбе на рад тужилаца, а свако ко има сазнања о незаконитом поступању може то пријавити КДТ-у, као и надлежним институцијама.

 

На овај начин се не може градити повјерење јавности у владавину права и сматрамо да Канцеларија дисциплинског тужиоца може цијенити правилност поступања свих носилаца тужилачких и судијских функција у Босни и Херцеговини. 

 

У Тужилаштву БиХ запримљена је анонимна пријава која се односи на одређена поступања судије Перића, те је поднесак путем TCMS система дат у рад тужиоцу који ће провјерити основаност навода из пријаве. 

 

Тужилаштво БиХ свакодневно на овај начин заприма барем неколико пријава које су потписане или анонимне и са свим се поступа једнако, јер би било незаконито оглушити се на поднеске којима се пријављују незаконита поступања, а такође сви подносиоци морају знати да лажно пријављивање представља кривично дјело.

 

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba