Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”

29.05.2023. 14:49

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за двојицу осумњичених који су лишени слободе у акцији полиције МУП-а РС, по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине.    

 
 ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”

Приједлог за одређивање мјере притвора предложен је за осумњичене:

- СЛАВКА БРБОРОВИЋА,  рођеног 1965. године у Кнежеву, држављанина БиХ, и

- ЖЕЉКАМАКСИМОВИЋА,  званог Жељо, рођеног 1973. године у Јајцу, држављанина БиХ.

 

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц), односно због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

 

Осумњичени су под истрагом због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, а осумњичени Брборовић Славко и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 361. КЗРС.

 

Осумњичени који су лишени слободе под истрагом су и терете се да су дужи временски период, са специјално преправљеним возилом, вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет већих количина опојне дроге “кокаин”, а најмање 23 кг на подручје БиХ, а коју опојну дрогу су набављали са подручја Краљевине Холандије, Белгије, кријумчарили преко Р Чешке и Р Њемачке и вршили даљу препродају на територији БиХ, те на тај начин стицали већу новчану или неку другу корист за себе. 

 

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba