Вијести

ДВОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, ПОВЕЗАН СА КРАЂАМА МОТОРНИХ ВОЗИЛА, СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

22.05.2023. 11:09

Предложене су вишегодишње казне затвора, новчане казне, те одузимање незаконите имовинске користи.

 

 
 ДВОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, ПОВЕЗАН СА КРАЂАМА МОТОРНИХ ВОЗИЛА, СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Оптужени у оквиру предмета кодног назива “Волан“ оптужени за учествовање у отуђењу моторних возила, у потпуности су признали кривицу за кривична дјела за која их терети оптужница Тужилаштва БиХ. 

 

У складу са споразумом, за оптужене су предложене казне:

 

1. Оптуженог Мирослава Пајића, рођеног 1988. године у Сарајеву, држављанина БиХ, казна затвора од 6 година,  као и споредна, новчана казна у износу од 40.000 КМ. Од оптуженог се такође одузима износ од 20.000 КМ на име противправно стечене имовинске користи.  

 

2. Оптуженог  Срету Пајића, зв. Срећко, рођеног 1991. године у Сарајеву, казна затвора од 4 године и шест мјесеци, као и споредна, новчана казна у износу од 32.000 КМ. Од оптуженог се такође одузима износ од 15.000 КМ на име противправно стечене имовинске користи.  

 

Оптужени су признали своје учествовање у отуђењу моторних возила, највећим дијелом у изнуди новца за њихов повратак и осталим незаконитим радњама.

 

Предложене казне у складу су са улогом и одговорношћу оптужених у оквиру организоване групе која је чинила кривична дјела.

 

Потписивањем споразумног признања оптужени су се одрекли права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 

Један број оптужених у овом предмету споразумно је признао кривицу, а против дијела оптужених судски поступак је у току пред Судом БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.

 


 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba