Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ГОЛУБ”

18.05.2023. 12:36

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Драгана Гајића (1987), држављанина Црне Горе.

 

 
 ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ГОЛУБ”

Осумњичени је лишен слободе на подручју Источног Сарајева, у оквиру истраге Тужилаштва БиХ у предмету кодног назива “Голуб”, сумњичи се да је као припадник групе за организовaни криминал вршио преузимање и продају опојне дроге “марихуана”  у БиХ, ради даљег транспорта и продаје опојне дроге у Европској унији, те учествовао у координацији активности других припадника групе у Босни и Херцеговини.

 

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства, јер се ради о страном држављанину који би одласком из БиХ постао недоступан правосуђу наше земље, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело или довршити започето.

 

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba