Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE, OSUMNJIČENOG U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “GOLUB”

18.05.2023. 12:36

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dragana Gajića (1987), državljanina Crne Gore.

 
PREDLOŽEN PRITVOR ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE, OSUMNJIČENOG U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “GOLUB”

Osumnjičeni je lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, u okviru istrage Tužiteljstva BiH u predmetu kodnog naziva “Golub”, sumnjiči se da je kao pripadnik skupine za organizirani kriminal vršio preuzimanje i prodaju opojne droge “marihuana”  u BiH, radi daljnjeg transporta i prodaje opojne droge u Europskoj uniji, te sudjelovao u koordinaciji aktivnosti drugih pripadnika skupine u Bosni i Hercegovini.

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

 

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužitelj detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba