Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ ВИСОКЕ ПРАВОСУДНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ Р СРБИЈЕ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

18.05.2023. 12:27

У студијској посјети Тужилаштву БиХ боравила је делегација из правосудних институција Р Србије састављена од званичника Вишег и Апелационог суда у Београду, представника Тужилаштва за ратне злочине, адвоката, домаћих правних практичара који поступају у предметима ратних злочина.

 
 ПРЕДСТАВНИЦИ ВИСОКЕ ПРАВОСУДНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ Р СРБИЈЕ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

У оквиру двочасовне посјете са  делегацијом су се састали и разговарали главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић, замјеник главног тужиоца и руководилац Одјела за ратне злочине Иван Матешић, тужиоци поменутог Одјела, као и службеник Одјела за подршку свједоцима.

 

Током студијске посјете представници делегације упознати су са организацијом и начином рада Тужилаштва БиХ, са посебним акцентом на активности и рад Посебног одјела за ратне злочине,  специфичности рада на овим предметима, као и свим другим сегментима који су важни за ефикасно процесуирање предмета ратних злочина.

 

Истакнута је важност и модалитети унапређења регионалне сарадње у кривичном процесуирању предмета ратних злочина, како би се остварили што бољи резултати у борби против некажњености ратних злочина у земљама региона.

 

План и програм ове посјете био је усмјерен на размјену искустава и судске праксе са колегама, а све у циљу ефикасности рада у процесуирању кривичних предмета.

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba