Vijesti

PREDSTAVNICI VISOKOG PRAVOSUDNOG IZASLANSTVA R SRBIJE U STUDIJSKOJ POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

18.05.2023. 12:27

U studijskoj posjeti Tužiteljstvu BiH boravilo je izaslanstvo iz pravosudnih institucija R Srbije sastavljeno od dužnosnika Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, predstavnika Tužilaštva za ratne zločine, odvjetnika, domaćih pravnih praktičara koji postupaju u predmetima ratnih zločina.

 
PREDSTAVNICI VISOKOG PRAVOSUDNOG IZASLANSTVA R SRBIJE U STUDIJSKOJ POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

U okviru dvosatne posjete sa  izaslanstvom su se sastali i razgovarali glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić, zamjenik glavnog tužitelja i rukovoditelj Odjela za ratne zločine Ivan Matešić, tužitelji pomenutog Odjela, kao i djelatnik Odjela za podršku svjedocima.

 

Tijekom studijske posjete predstavnici izaslanstva upoznati su sa ustrojem i načinom rada Tužiteljstva BiH, sa posebnim akcentom na aktivnosti i rad Posebnog odjela za ratne zločine,  specifičnosti rada na ovim predmetima, kao i svim drugim segmentima koji su važni za učinkovito procesuiranje predmeta ratnih zločina.

 

Istaknuta je važnost i modaliteti unaprjeđenja regionalne suradnje u kaznenom procesuiranju predmeta ratnih zločina, kako bi se ostvarili što bolji rezultati u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina u zemljama regiona.

 

Plan i program ove posjete bio je usmjeren na razmjenu iskustava i sudske prakse sa kolegama, a sve u cilju učinkovitosti rada u procesuiranju kaznenih predmeta.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba