Вијести

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ТУЖИЛАШТАВА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОБЛАСТИ ОДНОСА С ЈАВНОШЋУ

17.05.2023. 13:36

Званичници тужилачких институција из земаља региона Западног Балкана, на дводневној конференцији у Игалу, Црна Гора, потписали су Меморандум о сарадњи у области односа с јавношћу. Активности су реализоване у оквиру пројекта Борба против тешког криминала на Западном Балкану ИПА 2019. уз подршку GIZ-а.

 
У ЦРНОЈ ГОРИ ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ТУЖИЛАШТАВА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОБЛАСТИ ОДНОСА С ЈАВНОШЋУ

Меморандум ће олакшати комуникацију и сарадњу одјела за односе с јавношћу и медијима у тужилаштвима региона и информисање јавности и медија о активностима у којима се реализује међународна сарадња агенција за провођење закона у двије или више земаља региона. 

 

Активности јачања регионалне и међународне сарадње дефинисане су у приоритетима Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ, а као представници тужилаштва на конференцији су учествовали замјеник главног тужиоца Исмет Шушкић и руководилац Одјела за односе с јавношћу, Борис Грубешић.

 

У презентацијама, у радном дијелу конференције, истакнуто је да Тужилаштво БиХ  учествује у већем броју активности међународне сарадње тужилачких институција, те да је у 2022. години проведено више заједничких операција у борби против организованог криминала са тужилачким институцијама из земаља региона, ЕУ и цијелог свијета.

 

Из Босне и Херцеговине на конференцији су учествовали представници Тужилаштва БиХ, Републичког јавног тужилаштва РС, Федералног тужилаштва ФБиХ и Тужилаштва Брчко дистрикта, као и представници тужилаштава из Црне Горе, Србије, Македоније, Словеније и Албаније. 

 

Меморандум о сарадњи у области односа с јавношћу

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba