Vijesti

U CRNOJ GORI POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI TUŽILAŠTAVA ZAPADNOG BALKANA U OBLASTI ODNOSA S JAVNOŠĆU

17.05.2023. 13:36

Zvaničnici tužilačkih institucija iz zemalja regiona Zapadnog Balkana, na dvodnevnoj konferenciji u Igalu, Crna Gora, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti odnosa s javnošću. Aktivnosti su realizovane u okviru projekta Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019. uz podršku GIZ-a.

 

 
 U CRNOJ GORI POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI TUŽILAŠTAVA ZAPADNOG BALKANA U OBLASTI ODNOSA S JAVNOŠĆU

Memorandum će olakšati komunikaciju i saradnju odjela za odnose s javnošću i medijima u tužilaštvima regiona i informisanje javnosti i medija o aktivnostima u kojima se realizuje međunarodna saradnja agencija za provođenje zakona u dvije ili više zemalja regiona. 

 

Aktivnosti jačanja regionalne i međunarodne saradnje definisane su u prioritetima Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH, a kao predstavnici tužilaštva na konferenciji su sudjelovali zamjenik glavnog tužioca Ismet Šuškić i rukovodilac Odjela za odnose s javnošću, Boris Grubešić.

 

U prezentacijama, u radnom dijelu konferencije, istaknuto je da Tužilaštvo BiH  sudjeluje u većem broju aktivnosti međunarodne saradnje tužilačkih institucija, te da je u 2022. godini provedeno više zajedničkih operacija u borbi protiv organizovanog kriminala sa tužilačkim institucijama iz zemalja regiona, EU i cijelog svijeta.

 

Iz Bosne i Hercegovine na konferenciji su sudjelovali predstavnici Tužilaštva BiH, Republičkog javnog tužilaštva RS, Federalnog tužilaštva FBiH i Tužilaštva Brčko distrikta, kao i predstavnici tužilaštava iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Slovenije i Albanije. 

 

Memorandum o saradnji u oblasti odnosa s javnošću

 

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba