Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ, MILANKO KAJGANIĆ, SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI EUROJUST-a POVODOM JAČANJA PRAVOSUDNE SURADNJE U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

17.05.2023. 12:03

Konferencija Eurojust-a održana je u Den Haagu, Nizozemska, a odnosi se na jačanje suradnje pravosuđa u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

 
GLAVNI TUŽITELJ, MILANKO KAJGANIĆ, SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI EUROJUST-a POVODOM JAČANJA PRAVOSUDNE SURADNJE U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

U okviru projekta, agencija Eurojust ponudit će važne alate i instrumente za prekograničnu pravosudnu suradnju EU-a, kao što su znanje i sredstva za uspostavljanje zajedničkih istražnih timova, tužiteljima i sucima diljem zemalja Zapadnog Balkana.

U okviru aktivnosti vršit će se identificiranje zajedničkih slučajeva čijem bi rješavanju pogodovala unaprijeđena koordinacija. Za rješavanje tih odabranih slučajeva, agencija Eurojust pružat će podršku i stručno savjetovanje radi omogućavanja provođenja koordiniranih istodobnih istraga / procesuiranja i uspostavljanja zajedničkih istražnih timova (JIT).

Tužiteljstvo BiH zainteresirano je za jačanje regionalne i međunarodne suradnje jer postupa u većem broju predmeta u kojima se realizira međuinstitucionalna suradnja sa partnerskim institucijama susjednih zemalja i područja Zapadnog Balkana.

Konferenciji su nazočila izaslanstva zemalja Zapadnog Balkana, partneri, predstavnici Generalne direkcije za susjedstvo i pregovore o proširenju, Generalne direkcije za pravosuđe i zaštitu potrošača  te predstavnici švedskog predsjedavanja Vijećem Europske unije.

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba