Вијести

СТУДЕНТИ СВЕУЧИЛИШТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

08.05.2023. 14:03

У оквиру реализације активности из Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ, које укључују јачање сарадње са академском и стручном заједницом, група студената Дебатног клуба и Правног факултета Свеучилишта у Мостару посјетила је Тужилаштво БиХ.



 

СТУДЕНТИ СВЕУЧИЛИШТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Студенте је овом приликом поздравио и кратко им се обратио главни тужилац Миланко Кајганић.

 

Током двосатне посјете студентима су показани радни капацитети Тужилаштва БиХ, уписник, сале за саслушање свједока и осумњичених, а током посјете са студентима су се дружили тужиоци из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, истражилац из Одјела за истраге и подршку свједоцима, као и запосленици Одјела за односе с јавношћу.

 

Студентима је током посјете презентована историја, унутрашња организација, надлежност и све друге битне информације о раду ове тужилачке институције, као и информације о досадашњем раду и оствареним резултатима.

 

Такође, током посјете студенти су имали прилику постављати питања о свему што их занима из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

 

Студентске посјете наставиће се реализовати и у наредном периоду, а планирано је да Тужилаштво БиХ посјете студенти студија права, криминалистике, безбједности и сродних студија из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba