Vijesti

STUDENTI SVEUČILIŠTA U MOSTARU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

08.05.2023. 14:03

U okviru realizacije aktivnosti iz Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH, koje uključuju jačanje suradnje sa akademskom i stručnom zajednicom, skupina studenata Debatnog kluba i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetila je Tužiteljstvo BiH.

 
STUDENTI SVEUČILIŠTA U MOSTARU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Studente je ovom prigodom pozdravio i kratko im se obratio glavni tužitelj Milanko Kajganić.

 

Tijekom dvosatne posjete studentima su pokazani radni kapaciteti Tužiteljstva BiH, upisnik, sale za saslušanje svjedoka i osumnjičenih, a tijekom posjete sa studentima su se družili tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, istražitelj iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, kao i uposlenici Odjela za odnose s javnošću.

 

Studentima je tijekom posjete prezentirana povijest, unutarnji ustroj, nadležnost i sve druge bitne informacije o radu ove tužiteljske institucije, kao i informacije o dosadašnjem radu i ostvarenim rezultatima.

 

Također, tijekom posjete studenti su imali prigodu postavljati pitanja o svemu što ih zanima iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

 

Studentske posjete nastavit će se realizirati i u narednom razdoblju, a planirano je da Tužiteljstvo BiH posjete studenti studija prava, kriminalistike, sigurnosti i srodnih studija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba