Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ТРИ ГОДИНЕ

08.05.2023. 09:35

Оптужени  Горан Горановић (1980) споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на затворску казну у трајању од три године, те споредну новчану казну у износу од  50.000 КМ, а коју је оптужени већ уплатио у корист буџета БиХ.

 
ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ТРИ ГОДИНЕ

У складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети незаконита имовинска корист у укупном износу од 32.503,37 КМ, а које износе је оптужени већ уплатио у корист буџета БиХ, као и средства кориштена за извршење кривичног дјела.

 

Оглашен је кривим за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

Ради се о предмету Тужилаштва БиХ у процесуирању групе за организовани криминал која је вршила неовлаштену међународну набавку опојне дроге „cannabis“ и “кокаин” са подручја Р Црне Горе и Р Србије, а потом вршили даљу продају опојних дрога на подручју БиХ.

Након разматрања споразума, Суд Босне и Херцеговине је прихватио споразум и изрекао казну оптуженом.

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba