Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIM DROGAMA NAKON SPORAZUMNOG PRIZNANJA OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA OD TRI GODINE

08.05.2023. 09:35

Optuženi  Goran Goranović (1980) sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine, te sporednu novčanu kaznu u iznosu od  50.000 KM, a koju je optuženi već uplatio u korist proračuna BiH.

 

 
OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIM DROGAMA NAKON SPORAZUMNOG PRIZNANJA OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA OD TRI GODINE

Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist u ukupnom iznosu od 32.503,37 KM, a koje iznose je optuženi već uplatio u korist proračuna BiH, kao i sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela.

 

Oglašen je krivim za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Radi se o predmetu Tužiteljstva BiH u procesuiranju skupine za organizirani kriminal koja je vršila neovlaštenu međunarodnu nabavu opojne droge „cannabis“ i “kokain” sa područja R Crne Gore i R Srbije, a potom vršili daljnju prodaju opojnih droga na području BiH.

 

Nakon razmatranja sporazuma, Sud Bosne i Hercegovine je prihvatio sporazum i izrekao kaznu optuženom.

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba