Вијести

ОПТУЖЕНА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ЛИПА” СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

04.05.2023. 12:05

Оптужена Медина Мукановић, рођена 1996. године у Турској, држављанка БиХ, у присуству адвоката у потпуности је признала кривицу за кривично дјело кријумчарење лица за које је терети оптужница Тужилаштва БиХ.

 
ОПТУЖЕНА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ЛИПА” СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

Наведена оптужена процесуирана је у оквиру предмета кодног назива “Липа”, у којем је више лица оптужено за организовано кријумчарење лица, илегалних миграната, који нису имали документе за законит боравак у Босни и Херцеговини.

 

Оптужена се обавезује да ће након правоснажности пресуде дати исказ у својству свједока те свједочити на главном претресу у овом кривичном предмету.

 

За оптужену је предложена казна затвора у трајању од 18 мјесеци, која се неће извршити уколико оптужена у року од 4 године не почини ново кривично дјело, новчана казна у износу од 500 КМ као споредна казна, те одузимање предмета кориштених за извршење кривичних дјела, укључујући мобилне телефоне, картице итд.

 

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптужене у извршењу кривичних дјела, на коју се односе 3 тачке оптужнице.

 

Споразумним признањем кривице оптужена се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју јој на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 

Уколико Суд БиХ прихвати споразум, предмет против наведене оптужене биће правоснажно окончан без даљег провођења судског поступка.

 

Споразум је прослијеђен Суду БиХ који је исти прихватио након разматрања, дана 3.5.2023. године.

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba