Вијести

ГРУПА СТУДЕНАТА ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА У САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

28.04.2023. 15:04

У оквиру активности Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ и јачања сарадње са стручном и академском заједницом, реализована је стручно-едукацијска посјета двије групе са око 50 студената Факултета политичких наука - Одсјека за журналистику/комуникологију Универзитета у Сарајеву.

 

 
ГРУПА СТУДЕНАТА ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА У САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

Домаћини посјете су били тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, истражилац из Одјела за истраге и подршку свједоцима, стручни сарадник из Посебног одјела за ратне злочине, као и представници Одјела за односе с јавношћу.

Студентима је презентована историја институције Тужилаштва БиХ од оснивања 2003. године, затим унутрашња организација институције и резултати рада тужилачких одјела, као и свакодневни радни дан и уобичајене активности тужилаца и стручног особља.

За вријеме дружења студенти су упознати о битним детаљима новинарског извјештавања о правосудним темама, праћењу и извјештавању о кривичним поступцима, новинарским извјештавањима из домена рада полицијских, безбједносних и правосудних институција у БиХ, као и начинима и најбољим праксама за остваривање комуникације и модалитета новинарске сарадње са правосудним институцијама.

Студенти су током посјете имали прилику постављати питања о раду тужилаштва, као и свим другим питањима из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ, а уприличен је и кратки обилазак капацитета Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ, од свог оснивања, развија добру сарадњу са академском и универзитетском заједницом у БиХ.

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba