Vijesti

SKUPINA STUDENATA FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU POSJETILA TUŽITELJSTVO BiH

28.04.2023. 15:04

U okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH i jačanja suradnje sa stručnom i akademskom zajednicom, realizirana je stručno-edukacijska posjeta dvije skupine sa oko 50 studenata Fakulteta političkih nauka - Odsjeka za žurnalistiku/komunikologiju Univerziteta u Sarajevu.

 
SKUPINA STUDENATA FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU POSJETILA TUŽITELJSTVO BiH

Domaćini posjete su bili tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, istražitelj iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

Studentima je prezentirana povijest institucije Tužiteljstva BiH od osnutka 2003. godine, zatim unutarnji ustroj institucije i rezultati rada tužiteljskih odjela, kao i svakodnevni radni dan i uobičajene aktivnosti tužitelja i stručnog osoblja.

Za vrijeme druženja studenti su upoznati o bitnim detaljima novinarskog izvještavanja o pravosudnim temama, praćenju i izvještavanju o kaznenim postupcima, novinarskim izvještavanjima iz domena rada policijskih, sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH, kao i načinima i najboljim praksama za ostvarivanje komunikacije i modaliteta novinarske suradnje sa pravosudnim institucijama.

Studenti su tijekom posjete imali prigodu postavljati pitanja o radu tužiteljstva, kao i svim drugim pitanjima iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH, a upriličen je i kratki obilazak kapaciteta Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH, od svog osnutka, razvija dobru suradnju sa akademskom i univerzitetskom zajednicom u BiH.

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba