Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MEĐUNARODNIM EKSPERTOM EU4JUSTICE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

18.04.2023. 15:49

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak na kojem se glavni tužitelj Milanko Kajganić, sa svojim zamjenikom i tužiteljima iz Odsjeka za korupciju, sastao sa g. Mika Aalto, tužiteljem  iz Finske i stručnjakom EU4JUSTICE, koji je zadužen za provedbu aktivnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta Odsjeka za korupciju, a koji je započeo svoj angažman u Tužiteljstvu BiH.

 
GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MEĐUNARODNIM EKSPERTOM EU4JUSTICE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Radi jačanja kapaciteta za borbu protiv korupcije, a u sklopu kandidatskog statusa i europskog puta Bosne i Hercegovine, glavni tužitelj Kajganić, u okviru projekta EU4JUSTICE, tražio je angažman međunarodnog kolege, koji je odobren od VSTV-a BiH i Izaslanstva EU, tako da je međunarodni stručnjak danas dobio svoj ured i počeo sa radom.

Određene aktivnosti projekta uključivat će podršku u jačanju Odsjeka za korupciju, uz primjenu međunarodnih iskustava i standarda u otkrivanju, dokazivanju i procesuiranju kaznenih djela korupcije i organiziranog kriminala. 

Međunarodni stručnjak, koji ima iskustva sa jačanjem kapaciteta za borbu protiv korupcije u stranim zemljama, radit će sa tužiteljima iz Odsjeka za korupciju kao i Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju u pružanju stručnih savjeta u ovoj oblasti.

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba