Vijesti

STUDENTI FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

13.04.2023. 15:33

U okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH i jačanja saradnje sa stručnom i akademskom zajednicom, realizovana je stručno-edukacijska posjeta grupe sa ukupno 25 studenata Fakulteta političkih nauka - Odsjeka za žurnalistiku/komunikologiju Univerziteta u Sarajevu.

 
STUDENTI FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Sa studentima su se sastali tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, istražilac iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

 

Tokom posjete studentima su prezentovane najznačajnije činjenice o Tužilaštvu BiH, uključujući nastanak i osnivanje 2003. godine, kao i najznačajnije informacije o radu na predmetima, ostvarenim rezultatima, regionalnoj i međunarodnoj saradnji, kao i druge bitne informacije o radu ove pravosudne institucije.

Za vrijeme trosatnog druženja studenti su upoznati o bitnim detaljima novinarskog izvještavanja o pravosudnim temama, praćenju i izvještavanju o krivičnim postupcima, novinarskim izvještavanjima iz domena rada policijskih, sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH, kao i o ostvarivanju komunikacije i modaliteta novinarske saradnje sa pravosudnim institucijama.

Tokom posjete studenti su imali priliku postavljati pitanja o temama koje ih zanimaju iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

 

Na kraju posjete studentima su pokazani kapaciteti zgrade Tužilaštva BiH, kao važniji infrastrukturni segmenti potrebni za rad i funkcionisanje pravosudne institucije.

 

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba