Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТО СКЛАДИШТЕЊЕ АКЦИЗНЕ РОБЕ

11.04.2023. 14:31

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Абдулаха Кадрибашића,  зв. “Авдо“, рођеног 1977. године у Тузли, држављанина Босне и Херцеговине.

 
ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТО СКЛАДИШТЕЊЕ АКЦИЗНЕ РОБЕ

Према наводима оптужнице, оптужени се терети да је незаконито ускладиштио већу количину цигарета разних марки и произвођача и ситно резаног дувана на које се плаћа порез по пореском законодавству Босне и Херцеговине, у ненамјенску просторију на подручју Тузле, која није регистрована за ту намјену у складу са законом. 

 

Приликом претреса, овлаштена службена лица су пронашла и одузела укупно 3.330 штека цигарета разних марки и произвођача, као и 256,80 кг ситно резаног дувана, упакованог у 14 пластичних врећа, који нису били обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ. Заплијењена роба је тржишне вриједности од више десетина хиљада КМ.

 

Оптужени је цигарете и дуван претходно незаконито набавио од њему познатих лица, у намјери да ову акцизну робу за коју није посједовао документацију о набавци и поријеклу даље прометује њему познатим купцима у БиХ.

 

Оптужени Кадрибашић се терети да је починио кривично дјело недопуштено складиштење робе из члана 210б. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Redigovana optužnica 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba