Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEZAKONITO SKLADIŠTENJE TROŠARINSKE ROBE

11.04.2023. 14:31

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Abdulaha Kadribašića,  zv. “Avdo“, rođenog 1977. godine u Tuzli, državljanina Bosne i Hercegovine.

 
PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEZAKONITO SKLADIŠTENJE TROŠARINSKE ROBE

Prema navodima optužnice, optuženi se tereti da je nezakonito uskladištio veću količinu cigareta raznih marki i proizvođača i sitno rezanog duhana na koje se plaća porez po poreznom zakonodavstvu Bosne i Hercegovine, u nenamjensku prostoriju na području Tuzle, koja nije registrirana za tu namjenu sukladno zakonu. 

 

Prigodom pretresa, ovlaštene službene osobe su pronašle i oduzele ukupno 3.330 šteka cigareta raznih marki i proizvođača, kao i 256,80 kg sitno rezanog duhana, upakovanog u 14 plastičnih vreća, koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH. Zaplijenjena roba je tržišne vrijednosti od više desetina tisuća KM.

 

Optuženi je cigarete i duhan prethodno nezakonito nabavio od njemu poznatih osoba, u namjeri da ovu trošarinsku robu za koju nije posjedovao dokumentaciju o nabavi i podrijetlu dalje prometuje njemu poznatim kupcima u BiH.

 

Optuženi Kadribašić se tereti da je počinio kazneno djelo nedopušteno skladištenje robe iz članka 210b. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Redigovana optužnica 

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba