Vijesti

STUDENTI FAKULTETA ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

06.04.2023. 15:01

U okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH i jačanja saradnje sa stručnom i akademskom zajednicom, realizovana je stručno-edukacijska posjeta dvije grupe sa ukupno oko 80 studenata Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

 
  STUDENTI FAKULTETA ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Posjete su realizovane u utorak 04.04. i četvrtak 06.04., a sa studentima su se sastali tužioci iz Posebnog odjela za ratne zločine, istražilac i stručna saradnica iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, kao i zaposlenici Odjela za odnose s javnošću.

 

Tokom posjete studentima je prezentovana unutarašnja organizacija institucije, ostvareni rezultati u 20 godina rada, kao i svakodnevni rad i uobičajene aktivnosti jednog tužioca, istražioca ili službenika za podršku svjedocima.

 

Također, studentima je prezentovana saradnja tužilaštva sa partnerskim policijskim, pravosudnim i sigurnosnim institucijama i agencijama, nadležnost tužilaštva u skladu sa Krivičnim zakonom i Zakonom o krivičnom postupku BiH, kao i svi drugi bitni segmenti iz djelokruga rada ove institucije.

 

Studenti su imali priliku postavljati pitanja koja ih interesuju iz oblasti unutrašnje organizacije, nadležnosti i rada Tužilaštva BiH.

 

Na kraju posjete studentima su pokazani kapaciteti zgrade Tužilaštva BiH, kao važniji infrastrukturni segmenti potrebni za rad i funkcionisanje tužilačke institucije.  

 

 

 

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba