Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВОДИ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „АТМ“ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И ПРАЊА НОВЦА

21.03.2023. 11:59

Тужилаштво БиХ и SIPA су реализовали истражне активности у заједничком истражном тиму са партнерским институцијама Р Словеније.

 

 

 

 

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВОДИ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „АТМ“ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И ПРАЊА НОВЦА

Полицијски службеници SIPA-е проводе више активности лишења слободе и претреса, на подручју Зенице и других градова, а које су усмјерене на откривање и кривично гоњење лица осумњичених за међународни организовани криминал и прање новца.

 

 

 

Ради се о предмету у којем се истражују велики трансфери новчаних средстава са подручја Словеније на подручје Босне и Херцеговине, за наводно и фиктивно реализоване послове у области грађевинарства, као и друге послове, а који је након тога поново трансферисан из Босне и Херцеговине у Р Словенију од стране више лица у Босни и Херцеговини, те на тај начин стављан у легалне новчане токове.

 

 

 

Истрага је вођена у координацији са колегама из партнерских институција Словеније које су одређене истражне активности, које се односе на велики број претреса и лишења слободе, предузели на територији ове земље, чланице ЕУ.

 

 

 

С обзиром да су истражне активности на терену још увијек у току, у овом тренутку Тужилаштво БиХ и партнерске институције не могу дати више информација или детаља.

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba