Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DRŽAVLJANINA SLOVENIJE, OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL I NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

16.03.2023. 16:02

Nakon što je osumnjičeni predat tužilaštvu, postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog, te je prema Sudu BiH upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za  Kontič Mitju, rođenog 1988. godine, državljanina R Slovenije.

 

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DRŽAVLJANINA SLOVENIJE, OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL I NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

Osumnjičeni je lišen slobode na području Sarajeva kada je kod njega zaplijenjena određena količina opojne droge, a u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu kodnog naziva “Market”, dovodi se u vezu sa krijumčarenjem i isporukom u Bosnu i Hercegovinu opojne droge “kokain” u količini od oko 1 kilograma. Navedena opojna droga zaplijenjena je u akciji MUP-a RS na području Banja Luke, u mjesecu februaru 2023. godine.

 

 

Također, osumnjičeni se dovodi u vezu i sa krijumčarenjem većih količina opojnih droga „heroin“ i „kokain“ koje su krijumčarene na područje Istočnog Sarajeva.

 

 

Mjera pritvora predložena je jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

 

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je prema Sudu BiH gdje će postupajući tužilac, kada bude zakazano sudsko ročište, detaljno prezentovati prijedlog kao i pritvorske razloge za navedenog osumnjičenog.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba