Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ALEKSANDARA NIKOLIĆA (1991), OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

16.03.2023. 15:51

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Nikolić Aleksandra, rođenog 1991. godine u Sarajevu.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ALEKSANDARA NIKOLIĆA (1991), OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

Osumnjičeni se nalazi pod istragom tužilaštva,  sumnjiči se da se kao član grupe za organizovani kriminal bavio neovlaštenim prometom opojnih droga sa teritorije zemalja EU na područje BiH, s ciljem sticanja lične protivpravne imovinske koristi, kao i da je u dva navrata preuzeo krijumčarenu opojnu drogu “heroin” u količini od 1,5 kg i “kokain” u količini od 2 kg u mjesecu martu ove godine na području Istočnog Sarajeva.

 

Mjera pritvora, prema osumnjičenom, predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

 

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba