Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ВУКМИРОВИЋ МИРКА (1987) ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

14.03.2023. 13:22

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Вукмировић Мирка, званог „Сарајлија“ (раније Пејушић Владана), рођеног 1987. године у Сарајеву, држављанина БиХ и Р Србије, који се налази под истрагом тужилаштва због кривичног дјела организованог криминала, као и планирања и извршења кривичних дијела тешких убистава почињених на територији оба ентитета Босне и Херцеговине, као и на подручју Р Србије.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ВУКМИРОВИЋ МИРКА (1987)  ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

Осумњичени се дуже вријеме налазио у бјекству и био је недоступан органима кривичног гоњења БиХ, а сумњичи се за припадност стуктурама организованог криминала које су дјеловале на подручју Источног Сарајева и БиХ. 

 

 

Осумњичени се доводи у везу са неким од неријешених убистава у Источном Сарајеву, као и сарадњу са припадницима организованих криминалних група у региону које су повезане са низом кривичних дјела. 

 

 

Мјера притвора, према осумњиченом, предложена је из разлога описаних чланом 132. став 1. тачка а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, а притвор је предложен због опасности од бјекства, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или довршити започето.

 

 

На рочишту које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba