Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ МИЛАНКО КАЈГАНИЋ САСТАО СЕ СА КООРДИНАТОРОМ ГЛОБАЛНЕ АНТИ-КОРУПЦИЈЕ ВЛАДЕ САД-а

09.03.2023. 08:11

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак на којем се главни тужилац Миланко Кајганић, са својим сарадницима, састао са координатором Глобалне анти-корупције Владе САД-а, г. Richardom Nephewom и његовим замјеником г. Brendanom Boundijem.

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ МИЛАНКО КАЈГАНИЋ САСТАО СЕ СА КООРДИНАТОРОМ ГЛОБАЛНЕ АНТИ-КОРУПЦИЈЕ ВЛАДЕ САД-а

Састанку су такође присуствовали и представници Одјела за међународну борбу против наркотика и јачање владавине права, при Амбасади САД-а у Босни и Херцеговини.

 

 

Теме састанка односиле су се на напоре и активности Тужилаштва БиХ и агенција за провођење закона у борби против корупције, као и међународну сарадњу у борби против корупције и тешких кривичних дјела.

 

 

Главни тужилац Кајганић упознао је званичнике са радом Одсјека за борбу против корупције у Тужилаштву БиХ, као и напорима и активностима тужилаштва у борби против високе корупције, које се континуирано проводе у сарадњи са партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона, те се захвалио представницима САД-а на помоћи и подршци у раду како у предметима борбе против корупције и организованог криминала, предметима са доказима из Sky и Аном апликација, тако и у свим другим предметима у којима се реализује сарадња путем међународне правне помоћи са партнерским институцијама и агенцијама у Сједињеним Америчким Државама.

 

 

Званичници из САД-а, као и представници ИНЛ при Амбасади САД-а у Сарајеву, истакли су оприједијељеност за наставак пружања подршке и помоћи Тужилаштву БиХ и партнерским институцијама за провођење закона у Босни и Херцеговини.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba