Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ТУЗЛИ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

07.03.2023. 16:13

Група од 55 студената Правног факултета Универзитета у Тузли боравила је у једнодневној посјети Тужилаштву Босне и Херцеговине.

 

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ТУЗЛИ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Главни тужилац, Миланко Кајганић, обратио се студентима те им пожелио добродошлицу изразивши увјерење да ће током посјете Тужилаштву БиХ имати прилику сазнати доста информација о овој правосудној институцији на државном нивоу.

 

 

 

Са студентима је разговарао и тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, као и представници Одјела за истраге и подршку свједоцима и Одјела за односе с јавношћу.

 

 

 

Студентима су презентоване најзначајније информације и чињенице о протеклих 20 година постојања институције, информације о унутрашњој организацији, надлежностима, свакодневном раду и активностима, као и свим другим детаљима који су занимали студенте углавном са завршних година правног факултета.

 

 

 

Током посјете студентима су показани и зграда и капацитети Тужилаштва БиХ, а имали су прилику постављати питања о свим детаљима који их занимају из дјелокруга рада и надлежности Тужилаштва БиХ.

 

 

 

Активности посјета студената реализују се у оквиру Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ, у дијелу који се односи на сарадњу са академском правосудном заједницом.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba