Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U TUZLI POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

07.03.2023. 16:13

Grupa od 55 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli boravila je u jednodnevnoj posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U TUZLI POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Glavni tužilac, Milanko Kajganić, obratio se studentima te im poželio dobrodošlicu izrazivši uvjerenje da će tokom posjete Tužilaštvu BiH imati priliku saznati dosta informacija o ovoj pravosudnoj instituciji na državnom nivou.

 

 

Sa studentima je razgovarao i tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću.

 

 

Studentima su prezentovane najznačajnije informacije i činjenice o proteklih 20 godina postojanja institucije, informacije o unutrašnjoj organizaciji, nadležnostima, svakodnevnom radu i aktivnostima, kao i svim drugim detaljima koji su zanimali studente uglavnom sa završnih godina pravnog fakulteta.

 

 

Tokom posjete studentima su pokazani i zgrada i kapaciteti Tužilaštva BiH, a imali su priliku postavljati pitanja o svim detaljima koji ih zanimaju iz djelokruga rada i nadležnosti Tužilaštva BiH.

 

 

Aktivnosti posjeta studenata realizuju se u okviru Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH, u dijelu koji se odnosi na saradnju sa akademskom pravosudnom zajednicom.

 

 

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba