Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ПЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ “ТРАНСПОРТЕР”

03.03.2023. 14:16

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за једно лице, као и мјере забране за пет осумњичених лица.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ПЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ “ТРАНСПОРТЕР”

Мјера притвора за осумњиченог МЛАДЕНА МИЛОВАНОВИЋА, рођеног 1984. године у Сребреници, предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б), односно због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

 

У односу на осумњичене БОЈАНА ЦВИЈЕТИЋА, рођеног 1972. године у Бањој Луци, ПРЕДРАГА ВАТРЕША, рођеног 1978. године у Сплиту, Р Хрватска, ДАНИЈЕЛА КОВАЧИЋА, рођеног 1982. године у Козарској Дубици, МИЛАДИНА ВУЧИЋА, рођеног 1983. године у Бањој Луци и СИНИШУ ВУКАШИНОВИЋА, рођеног 1982. године у Власеници, предложене су мјере забране, у складу са законом, које укључују осумњиченом Цвијетићу забрану напуштања боравишта, забрану путовања уз одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак државне границе БиХ, а у погледу осталих осумњичених предложена је мјера забране посјећивања одређених мјеста и забрана састајања са одређеним лицима.

 

Осумњичени који су лишени слободе под истрагом су и терете се да су дужи временски период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога на подручју БиХ и земаља региона, а коју опојну догу су набављали са подручја Албаније, Р Црне Горе и Јужне Америке, а осумњичени актуелни и бивши запосленици МУП-а РС, злоупотребљавајући свој службени положај, прибављали информације и исте одавали организаторима и припадницима групе, те на тај начин стицали одређену новчану или неку другу корист за себе.

 

У овом предмету Тужилаштво БиХ је остварило сарадњу са институцијом Европола, као и партнерским институцијама из више земаља региона и ЕУ, а у оквиру обимне истраге против осумњичених за организовани међународни криминал, неовлаштен промет опојних дрога и друга кривична дјела.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba