Вијести

ШЕСТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА, МЕЂУ КОЈИМА ПЕТ ПРИПАДНИКА АКТИВНИХ И БИВШИХ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА, ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У НАСТАВКУ АКТИВНОСТИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”, ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

02.03.2023. 15:05

Полицијски службеници МУП-а РС предали су у надлежност Тужилаштва БиХ осумњичене лишене слободе у наставку активности у борби против организованог криминала повезаног са коруптивним кривичним дјелима и злоупотребом полицијских капацитета у предмету “Транспортер”.

 

 

ШЕСТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА, МЕЂУ КОЈИМА ПЕТ ПРИПАДНИКА АКТИВНИХ И БИВШИХ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА, ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У НАСТАВКУ АКТИВНОСТИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”, ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Акција је реализована координисаном сарадњом Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Тужилаштва БиХ на подручју Бања Луке.

 

Ове активности усмјерене су на шест лица осумњичених да су,  као организатори и чланови организоване криминалне групе, дуже вријеме вршили кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом опојних дрога, као и кријумчарењем опојних дрога из сусједних земаља ради даље препродаје у Босни и Херцеговини, те даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља Европске уније и на тај начин стицали незакониту имовинску корист, као и на лица која су користећи свој службени положај помагала овим осумњиченим да не буду откривени од органа гоњења спречавањем доказивања и злоупотребом положаја или овлаштења.

 

Осумњичени су под истрагом због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, те кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315. и спречавање доказивања из члана 336. КЗ-а РС.

 

Осумњичени ће бити испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљим активностима.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba