Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA MINISTROM PRAVDE BiH

24.02.2023. 14:28

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, sa svojim zamjenikom i suradnikom, sastao se sa izaslanstvom Ministarstva pravde BiH, na čelu sa novoimenovanim ministrom Davorom Bunozom.

 

 

 

 

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA MINISTROM PRAVDE BiH

Središnje teme sastanka odnosile su se na operativnu suradnju Tužiteljstva BiH i Ministarstva pravde, kao dvije institucije koje djeluju na pravosudnoj razini države Bosne i Hercegovine.

 

 

 

Glavni tužitelj Kajganić istakao je važnost aktivnosti koje su u tijeku, a odnose se na rad na sporazumu Bosne i Hercegovine sa asocijacijom EUROJUST – agencijom EU za suradnju kaznenog pravosuđa.

 

 

 

Ove aktivnosti, u koje je uključen i tužitelj Tužiteljstva BiH koji je kontakt-točka za suradnju sa ovom međunarodnom agencijom, smatraju se veoma bitnim korakom u jačanju suradnje u borbi protiv međunarodnog kriminala i omogućavanju institucijama BiH da u punom kapacitetu koriste instrumente međunarodne suradnje.

 

 

 

Također, razgovarano je i o suradnji u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, korištenju instituta zamolbi putem međunarodne pravne pomoć (MPP) i drugim bitnim pitanjima.

 

 

 

Ministar Bunoza istakao je opredijeljenost Ministarstva pravde BiH za jačanje kapaciteta pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i pružanje potpore u jačanju međunarodne suradnje.

 

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba