Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA PET OSOBA LIŠENIH SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI “MARKET”

21.02.2023. 13:55

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene SLAVENA RADINKOVIĆA, rođenog 1997. godine u Banja Luci, JOVANA ŠUMANA, rođenog 1997. godine u Banja Luci,  BORISA GRUJIĆA,  rođenog 1981. godine u Banja Luci, IGORA ZARIĆA, rođenog 1996. godine u Banja Luci i DAMJANA TEPIĆA,  rođenog 1993. godine u Banja Luci.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA PET OSOBA LIŠENIH SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI “MARKET”

Pritvor za osumnjičene predložen je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

 

 

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

 

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su  se osumnjičeni organizirali i bili članovi skupine te, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, vršili kaznena djela neovlaštenog međunarodnog prometa opojne droge “kokain” sa područja zemalja EU na teritorij BiH, sa ciljem distribucije i prodaje na području grada Banja Luke.

 

 

Prigodom realizacije akcije zaplijenjena je količina od oko 1 kilograma opojne droge “kokain”.

 

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

 

  

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba