Vijesti

OPTUŽENI ZA AUTO-KRIMINAL, NAKON SPORAZUMNOG PRIZNANJA, OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA, NOVČANU KAZNU I ODUZIMANJE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI

30.01.2023. 15:23

Optuženi  Goran Nižić  zv. “Arafat“, rođen 1978. godine u Ljubuškom, sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na glavnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i jednog (1) mjeseca, kao i sporednu, novčanu kaznu u iznosu od 20.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protupravno stečene imovinske koristi.

 

 

 

OPTUŽENI ZA AUTO-KRIMINAL, NAKON SPORAZUMNOG PRIZNANJA, OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA, NOVČANU KAZNU I ODUZIMANJE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI

Oglašen je krivim za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., u svezi s kaznenim djelom pranje novca iz članka 209., u svezi sa člankom 54. KZ-a BiH, te u svezi s kaznenim djelom krijumčarenje iz članka 214. istog Zakona.

 

 

Radi se o predmetu Tužiteljstva BiH u procesuiranju organizirane kriminalne skupine koja je vršila krađu, krijumčarenje i prodaju uglavnom skupocjenih motornih vozila, koja su ukradena na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva i drugih krajeva BiH.  

 

 

Navedeni optuženi je oglašen krivim što je, kao pripadnik skupine za organizirani kriminal, imovinu za koju je znao da je pribavljena počinjenjem kaznenog djela teška krađa držao, raspolagao njom, vršio njen prijenos i na drugi način prikrivao njenu prirodu, izvor, kretanje i vlasništvo, a takva imovinska korist je pribavljena počinjenjem ovog kaznenog djela na teritoriju oba entiteta, te preko carinske crte prenosio robu veće vrijednosti i bavio se prenošenjem robe preko carinske crte izbjegavajući mjere carinske kontrole.

 

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u okviru organizirane skupine koja je činila kaznena djela.

 

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH, koji je sporazum prihvatio.

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba