Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТО СКЛАДИШТЕЊЕ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ ЗЛАТА И СРЕБРА

30.01.2023. 10:26

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Станковић Драгана, рођеног 1968. године у Босанском Новом / Новом Граду, држављанин БиХ.

 

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТО СКЛАДИШТЕЊЕ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ ЗЛАТА И СРЕБРА

Оптужени се терети да је, као власник предузетничке радње „Royal-Gold“ која се налази у Приједору и као регистровани порески обвезник код Поресле управе РС, дана 06.03.2019. године у просторијама наведене радње, ускладиштио робу, предмете од племенитих метала укупне тежине од скоро 5 килограма сребра и злата (укупно 4.965,16 грама и то: накит од злата укупне тежине 216,62 грама и накит од сребра укупне тежине 4.748,62 грама).

 

 

За наведену робу оптужени није имао документацију о поријеклу, која је прописана одредбама Закона о трговини Републике Српске, нити за исту постоји документација о плаћеном порезу на доходак у смислу одредби Закона о порезу на доходак РС.

 

 

Оптужени се терети да је ускладиштио робу од племенитих метала од злата и сребра на коју се плаћа порез по пореском законодавству Босне и Херцеговине, за коју није имао прописану документацију о поријеклу робе нити о плаћеном порезу, чиме је починио кривично дјело недозвољено складиштење робе из члана 210б. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

 

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ који је исту потврдио.

 

Редигована оптужница

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba