Вијести

ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАПОСЛЕНИК КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

12.01.2023. 09:51

Поступајући по налогу тужитељке из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е лишили су слободе осумњиченог запосленика Канцеларије за ветеринарство Босне и Херцеговине.

 

ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАПОСЛЕНИК КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Осумњичени Младенко Андрић, рођен 1964. године у Коњицу, настањен у Брчком, лишен је слободе на подручју Орашја и биће у законском року предат поступајућој тужитељки која ће испитати осумњиченог и донијети одлуку о даљим активностима.

 

 

Тужилаштво БиХ и SIPA воде истрагу која се односи на коруптивна кривична дјела, а прикупљени су докази да је осумњичени, као ветеринарски инспектор и овлаштено лице на дужности на граничном прелазу, примио дар у новчаном износу како би, без потребних детаљних контрола које су прописане, омогућио прелаз границе за теретно возило, а тиме и промет намирница животињског поријекла за који су потребне дозволе и увјерења, а надзор на наведеним прометом врши Канцеларија за ветеринарство БиХ.

 

 

Осумњичени је лишен слободе након узимања дара, а означени новац је пронађен и одузет.

 

 

Тужилаштво БиХ позива грађане да институцијама и агенцијама за провођење закона пријављују коруптивна и незаконита понашања овлаштених службених лица у институцијама ради кривичног гоњења и удаљења лица која злоупотребљавају положај из институција и агенција БиХ.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba