Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA UPOSLENIKA TUŽITELJSTVA BiH OSUMNJIČENOG ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO

11.01.2023. 14:23

Nakon ispitivanja osumnjičenog u nazočnosti odvjetnika, postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vrabac Mustafu, rođenog 1985. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

 

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA UPOSLENIKA TUŽITELJSTVA BiH OSUMNJIČENOG ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO

Mjere pritvora predložene su iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

 

 

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela - primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, a tereti se da je u proteklom razdoblju stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10 000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

 

 

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, nastavlja provoditi sve potrebne dalje istražne radnje u svezi navedenog osumnjičenog.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba