Вијести

ЗБОГ КОРУПТИВНИХ АКТИВНОСТИ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАПОСЛЕНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ

10.01.2023. 10:04

Поступајући у односу нулте толеранције према појавама коруптивних активности, у акцији по налогу Тужилаштва БиХ, лишен је слободе осумњичени Врабац Мустафа (1985), запосленик Тужилаштва БиХ. Активности су провели полицијски службеници МУП-а РС и МУП-а КС.

 

ЗБОГ КОРУПТИВНИХ АКТИВНОСТИ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАПОСЛЕНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ

Осумњичени је под истрагом да је у протеклом периоду ступио у контакт са једним лицем те тражио за себе незакониту имовинску корист у износу од 10 000 евра како би, у својству службеног лица и запосленика Тужилаштва БиХ, покушао утицати и исходити повољнији статус за наводног осумњиченог.

 

 

У вршењу коруптивних активности осумњичени је, уз наредбу Суда БиХ и акцију тужилаштва и полицијских агенција, задокументован и лишен слободе због кривичног дјела - примање награде или других облика користи за трговину утицајем из члана 219. КЗ-а БиХ.

 

 

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о даљим активностима.

 

 

Главни тужилац наложио је суспензију и удаљење осумњиченог из капацитета Тужилаштва БиХ. 

 

 

Тужилаштво БиХ и главни тужилац позивају грађане да пријаве свако коруптивно и незаконито поступање, нарочито ако су починиоци тих активности запосленици институција и агенција за провођење закона, како би се незаконита поступања процесуирала са циљем одстрањивања корумпираних упосленика из свих институција, а нарочито агенција за провођење закона.  

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba