Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD 95.483,72 KM

28.12.2022. 11:05

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Zorice Obradović, rođene 1976. godine u Sarajevu, državljanke BiH.

 

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD 95.483,72 KM

Optužena se tereti da je, u vremenskom razdoblju od 16.11.2009. do 30.05.2011. godine, radeći u svojstvu osnivača i odgovorne osobe bez ograničenja ovlasti u okviru registrirane djelatnosti u pravnoj osobi “Asa Company” d.o.o. Pale, sačinjavala i podnosila krivotvorenu dokumentaciju kojom je nastojala prikazati fiktivni promet roba između povezanih pravnih osoba, a koji se stvarno nije desio, te protuzakonito ostvarila pravo na odbitak ulaznog PDV-a.

 

 

U optužnici se navodi da je optužena na taj način utajila porez i nanijela štetu proračunu BiH, te ostvarila nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 95.483,72 KM.

 

 

Optužena se tereti da je upravljala inkriminiranim poslovanjem pravne osobe „Asa Company“ d.o.o. Pale u navedenom razdoblju na način da je izbjegla platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obveza, čime je počinila kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 3. KZ-a BiH, u svezi sa stavkom 1. i člankom 54. istog Zakona.

 

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba