Вијести

ОПТУЖЕНА ЗА НАПАД НА ОВЛАШТЕНО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

26.12.2022. 13:42

Оптужена Делалић Далила, рођена 1986. године у Сарајеву, споразумно је признала кривицу за кривично дјело напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241 б. Кривичног закона БиХ.

 

ОПТУЖЕНА ЗА НАПАД НА ОВЛАШТЕНО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

Кривично дјело на које се односи оптужница почињено је 20. маја ове године, у 13:40 часова, испред зграде у којој су смјештене институције Босне и Херцеговине, када је оптужена одбила послушати наредбе полицијских службеника који су осигуравали институције БиХ који су затражили да се оптужена удаљи са локације због непримјереног понашања, затим одбила показати личне документе, те вербално и физички насрнула на полицијског службеника ДКПТ-а БиХ, након чега је савладана и везана средствима принуде и лишена слободе.

 

Оптужена је у потпуности признала одговорност за почињено кривично дјело.

 

У складу са споразумним признањем, за оптужену је предложена казна у трајању од 1 године и 6 мјесеци затвора која се неће извршити уколико оптужена у наредне двије године не почини ново кривично дјело.

 

Споразумним признањем, уколико буде прихваћено од суда, оптужена се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју јој на основу споразума изрекне Суд БиХ, а предмет се завршава без суђења и главног претреса.

 

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ, који је споразум прихватио.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba