Vijesti

PRIJEDLOG MJERE PRITVORA ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH U OKVIRU AKCIJE KODNOG IMENA „HORNET“

15.12.2022. 12:08

Nakon što je u nazočnosti odvjetnika ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji MUP-a RS, u suradnji sa  MUP-om Kantona Sarajevo, na području Sarajeva i Foče.

 

PRIJEDLOG MJERE PRITVORA ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH U OKVIRU AKCIJE KODNOG IMENA „HORNET“

Tužitelj Tužiteljstva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

 

- BOGUĆANIN Amela,  rođenog 1987. godine u Sarajevu, i

 

- DRAKUL Bojana, rođenog 1989. godine u Foči.

 

 

Prema osumnjičenima prijedlog pritvora je upućen iz zakonskih razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točka a), b) i c) ZKP-a BiH.

 

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

 

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičeni organizirali i bili članovi skupine ljudi, pa su tako kontinuirano u razdoblju od 2019. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, prethodno komunicirajući putem zaštićenih i kriptovanih aplikacija, dogovorili neovlašteni promet većih količina opojnih droga sa područja R Crne Gore na teritorij Bosne i Hercegovine, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

 

Prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni bili višestruko povezani sa organiziranim skupinama narko-kriminala sa područja BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu. 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba