Вијести

ШЕСТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ “ХОРНЕТ” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

14.12.2022. 12:58

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминал МУП-а РС, у сарадњи са  МУП-ом Кантона Сарајево,  у пријеподневним часовима предали су тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију шесторицу осумњичених у оквиру оперативне акције “Хорнет”, усмјерене на сузбијање организованог криминала у вези са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога.  

 

ШЕСТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ “ХОРНЕТ” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из КЗ-а БиХ.

Припадници ове организоване групе сумњиче се за набавку веће количине опојне дроге “марихуана” са територије Р Црне Горе, те организовани пренос, скривање и кријумчарење опојне дроге у БиХ, а након тога и дистрибуцију и продају на ширем подручју БиХ.

 

 

 

Ове активности наставак су операција у предметима са доказима из дешифрованих апликација Sky и Аном.

 

 

Тужилац ће осумњичене испитати у законском року, након чега ће одлучити о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране и наставку истражних активности у предмету.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba